Wednesday 5 June 2013

testo na pizzu

na 4 pizzy:
pul kila hladke mouky
pulka kostky drozdi
250 ml vlazne vody (standardni hrnek)
lzice olivoveho oleje
spetka soli

drozdi rozpustime ve vode s olejem a smichame se suchymi ingrediencemi. vypracujeme vlacne testo. to rozdelime na dva bochanky (nebo ctyri), ktere zabalime do potravinove folie. nechame mu dostatek mista, aby mohlo vykynout. takto pripravene testo dame pres noc ci pres den do lednicky. doporucuje se alespon 12 hodin.
s testem pracujeme klasicky, vytahujeme ho rukama, muzeme si vypomoci i valeckem, ale rukama to jde lip.

pizzu peceme v co nejvice vyhrate troube na vyhratem plechu nebo pokud mame tak kameni. pizzu jsem si predchystala na pecici papir a pekla na nem na 275 °C na horkovzdusny program.


toto v lednicce kynute testo se mi zda na pizzu opravdu znatelne lepsi nez klasicke. udajne jde i zmrazit, ale to jsem nezkousela.

No comments:

Post a Comment