1 sacek suseneho drozdi
zhruba hrnek vlazne vody
2 az 3 polevkove lzice olivoveho oleje
sul
vypracujeme vlacne testo, vodu pridavame dle potreby. nechame tak hodinku vykynout pod uterkou na teplem miste. samozrejme z tohoto testa muzete udelat normalni pizzu, ale ja se nechala inspirovat jednim receptem a na Silvestra pekla pizza bites, ktere jsem si prejmenovala na pizza buchty :))
vypracujeme vlacne testo, vodu pridavame dle potreby. nechame tak hodinku vykynout pod uterkou na teplem miste. samozrejme z tohoto testa muzete udelat normalni pizzu, ale ja se nechala inspirovat jednim receptem a na Silvestra pekla pizza bites, ktere jsem si prejmenovala na pizza buchty :))
testo si nakrajime na male kousky, z kterych vytahujeme tenke placky. do nich balime, co nam pod ruku prijde, napr:
paprikovy salam a kousek mozzarelly (nejvetsi uspech)
sunka, mozzarella a pulka olivy
prsut, balkansky syr a kousek zampionu (houby nedoporucuju, za cerstva jsou objemne a po upeceni se skoro ztrati)
urcite by slo pribalit i trochu nejake omacky si salsy. nebo proste udelejte par dipu. ale chutna to i jen tak.
jednotlive zabalene pizza buchticky klademe vedle sebe na vymastenou zapekaci misku, spojem dolu. potreme jeste trochou olivoveho oleje, posypeme oreganem nebo jinymi bylinkami a syrem, treba parmezanem. peceme do zlatova.
http://www.annies-eats.com/2010/02/01/pizza-bites/
http://www.annies-eats.com/2010/02/01/pizza-bites/
No comments:
Post a Comment