testo:
150 g zmekleho masla
3 lzice medu (kdyz ho rozehrejeme, bude nam lepe stekat a bude se s nim lepe pracovat)
3 lzice cukru
420 g hladke mouky
vejce
40 ml mleka
lzicka jedle sody
orechova vrstva:
250 g vlasskych orechu (muzou byt nahrubo i najemno)
2 lzice medu
2 lzice cukru
100 g masla
rum
krem:
vanilkovy puding
500 ml mleka
2 lzice cukru
lzicka vanilkove esence
zmekleho masla dle libosti, staci 100g
testo vypracujeme do hladke a nelepive hroudy, dame odpocinout.
ingredience na orechovou vrstvu dame na panvicku, obdelame dokud orechy nezezlatnou.
uvarime si puding a nechame vychladnout.
testo rozdelime na dve poloviny a rozvalime na platy tenke asi 2-3 mm. nebo udelame jeden velky plat a ten rozrizneme. kazdopadne se snazime dosahnout podobneho tvaru u obou platu. na jeden plat naneseme vychladle orechy. dame pect pri 200°C dozlatova.
do pudingu vmichame esenci a maslo.
vychladle platy pokapeme rumem, potreme kremem a spojime. bud muzeme dat orechovou vrstvu dolu a plat zhora jeste potrt kremem nebo dame orechy nahoru.
nechame ulezet alespon do druheho dne.
No comments:
Post a Comment