Thursday, 6 December 2012

muj dijonsky bramborovy salat

to jsem takhle jednou delala bramborovy salat ve stylu co dum dal a vznikla z toho oblibena klasika :)

brambory varene ve slupce a pokrajene na platky (ci kosticky, pokud jste tak zvykli)
vajce na tvrdo, na kosticky
sterilovane okurky na kosticky
sterilovene kukuricky na kolecka (klasky, ne zrna)

jeste teple brambory zalejeme zalivkou z dijonske horcice, oleje, laku z okurek, soli a pepre.
nejlepe nechame salat ulezet do druheho dne.
pro predstavu o pomerech ingredienci na takovych 7-8 porci davam 3 vejce, 4 okurky, pul lahve kukuricek, hrnek zalivky, kde jsou tak dve polevkove lzice horcice. ale to uz zavisi na kazdem :)

salat je lehky a pikantni, hodi se treba k rizkum nebo kotletkam na prirodno.

No comments:

Post a Comment