Thursday, 13 December 2012

Pertikus

290 g mouka hladká
250 g máslo
120 g ořechy mleté najemno
100 g cukr moučka
1 vejce
skořice
citrónová kůra
sůl
cukr krystal hrubý na posypání

Změklé máslo s moučkovým cukrem vyšleháme do bílé pěny a pomalu přimícháme vejce. Pokud budete dělat větší dávku než je v receptuře, přidávejte vejce postupně, aby se máslo nesrazilo. Když máme vejce rozmíchané s máslem, přidáme mouku, ořechy, skořici, sůl a citrónovou kůru a důkladně promísíme. Mouka ani vejce nesmí být studené, měly by mít pokojovou teplotu, jinak vám těsto ztuhne a bude se špatně stříkat.
Těsto naplníme do sáčku s řezanou trubičkou a stříkáme na plech s papírem tvary dle vaší fantazie např. půlměsíčky, esíčka nebo pusinky. Před pečením posypeme Pertikus hrubým krystalovým cukrem. Pečeme na 180°C asi 15 min.

zdroj: http://www.novinky.cz/zena/287544-vanilkove-rohlicky-od-mistra-cukrare-martina-pokorneho.html

No comments:

Post a Comment