domaci cukrarske piskoty
3 zloutky utreme do peny se 3 lzicemi cukru
3 bilky vyslehame do tuha se 2 lzicemi cukru
vse opatrne smichame se 3 lzicemi polohrube mouky a 3 lzicemi hladke mouky (mouku muzeme rosat, ale nejspis to nebude nutne)
do zakladniho receptu jsem jeste prilila pul lzice mandloveho likeru Amaretta pro ovoneni
cukrarskym sackem tvorime na plech piskoty, pozor trochu se roztecou, tak spis mensi a dodrzujeme rozestupy. posypeme krystalovym cukrem.
peceme pri 160°C asi 10 min, dokud nejsou pekne zlate. radeji vic nez min, ty svetlejsi nam sly spatne sundat a lepily.
piskoty skladujeme v plechovce :) ze trech vajec jsou zhruba dva plechy piskotu, ja delala rovnou dvojnasobnou varku.
zdroj: http://www.magdalenka.cz/recepty/sladke/domaci-cukrarske-piskoty.html?l=t
opile svestky
susene svestky nalozime na dva dny do vodky, slivovice nebo jineho alkoholu. po prvnim dni svestky promichame a podle potreby prilijeme jeste alkhol, aby byly vsechny svetsky ponorene.
nasakle svestky plnime mandlemi. ty si kratce povarime a oloupeme. naplnene svestky macime v rozpustene horke cokolade a nechame ztuhnout. priste je asi polozim na potravinarskou folii, aby se lepe sundavaly.
No comments:
Post a Comment