brokolice
sůl, pepř
Růžičky brokolice uvaříme v osolené vodě. Nesmíme je rozvařit! Ještě teplou brokolici rozmixujeme s trochou vzniklého vývaru, který pak postupně přiléváme, abychom dosáhli požadované konzistence. Dochutíme solí a pepřem.
Tartare
losos
citronová šťáva
citronová kůra
sůl, pepř
mascarpone
ricotta
pažitka
kopr
hnědý cukr
vlašské ořechy
Čerstvého lososa zbaveného kůže nakrájíme na malé kousky. Ochutíme citrónovou šťávou, kůrou, solí a pepřem.
Smícháme mascarpone a ricottu spolu s pažitkou a koprem. Dochutíme solí a pepřem. Smícháme s lososem, podle potřeby dochutíme citronovou šťávou. Na pánvi rozpustíme trochu hnědého cukru a ve vzniklém karamelu skaramelizujeme vlašské ořechy, které budou v konečném výsledku leskle glazované.
Klasické italské Risotto s cuketou
šalotky
olivový olej
bílé víno
sůl
koření
Orestujeme si šalotky, přidáme rýži a pomalu přiléváme tekutinu (měl být použit vývar, ale použili jsme vodu) za stálého míchání.
Sun blanched cherry rajčata s bazalkou
Děláme v troubě na 90 °C asi 1 a ½ hodiny, aby rajčata zůstala dehydrovaná.
Citrusová omáčka
šťáva z ananasu
karotky
pomeranče
citrony
olivový olej
rajčatový džus
Losos
losos
koření
máslo
šalvěj
Lososa si na pánvi opražíme s kořením a dopečeme ho v troubě na másle a šalvěji. Jako přílohu podávame risotto a rajčata.
Fotbalový dort
Korpus
180 g hladké mouky
180g cukr
6 vajec
½ kypřícího prášku
Kůra z 1 citronu
Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny. Mouku, prášek do pečiva a kůru smícháme a jemně zapracujeme do vyšlehaných vajec. Vlijeme do formy a pečeme při 170 ° C do upečení. Zda je korpus hotový, zjistíme lehce pomocí párátka.
Krém
½ smetany na šlehání
400 g mascarpone
200 g moučkového cukru
200 g borůvek
200 g rybízu
2 žloutky
Ušleháme si smetanu. Do mascarpone zamícháme cukr a 2 žloutky. ¼ vyšlehané smetany zamícháme do mascarpone na zředění. Zbytek smetany jemně společně s ovocem zamícháme.
Vychladlý korpus vrátíme zpět do formy a vylijeme na něj připravenou směs. Dáme ztuhnout.
http://poklicka.nova.cz/clanek/masterchef/cdcdcdcdc.html
šalotky
olivový olej
bílé víno
sůl
koření
Orestujeme si šalotky, přidáme rýži a pomalu přiléváme tekutinu (měl být použit vývar, ale použili jsme vodu) za stálého míchání.
Sun blanched cherry rajčata s bazalkou
Děláme v troubě na 90 °C asi 1 a ½ hodiny, aby rajčata zůstala dehydrovaná.
Citrusová omáčka
šťáva z ananasu
karotky
pomeranče
citrony
olivový olej
rajčatový džus
Losos
losos
koření
máslo
šalvěj
Lososa si na pánvi opražíme s kořením a dopečeme ho v troubě na másle a šalvěji. Jako přílohu podávame risotto a rajčata.
Fotbalový dort
Korpus
180 g hladké mouky
180g cukr
6 vajec
½ kypřícího prášku
Kůra z 1 citronu
Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny. Mouku, prášek do pečiva a kůru smícháme a jemně zapracujeme do vyšlehaných vajec. Vlijeme do formy a pečeme při 170 ° C do upečení. Zda je korpus hotový, zjistíme lehce pomocí párátka.
Krém
½ smetany na šlehání
400 g mascarpone
200 g moučkového cukru
200 g borůvek
200 g rybízu
2 žloutky
Ušleháme si smetanu. Do mascarpone zamícháme cukr a 2 žloutky. ¼ vyšlehané smetany zamícháme do mascarpone na zředění. Zbytek smetany jemně společně s ovocem zamícháme.
Vychladlý korpus vrátíme zpět do formy a vylijeme na něj připravenou směs. Dáme ztuhnout.
http://poklicka.nova.cz/clanek/masterchef/cdcdcdcdc.html
No comments:
Post a Comment