spousta lidi moc nevi jak na maso. nerikam, ze jsem prebornik, ale je nekolik zasad, ktere mohou cloveku napomoci.
at uz delame minutku nebo budeme masicko dusit, davame ho na rozpalenou panev nebo hrnec. idealni je nerez s tlustym dnem. nebo treba keramicka panev je na maso vyborna. masu dame cas se zatahnout a orestovat hezky do zlatova, neotacime ho co chvili. pokud delame minutku, tak staci tak 4 minutky z kazde strany a voila, je to. nepodlivame! a nesolime predem, aby nam sul z masa nevytahla stavu. maso ovsem muzeme poprasit moukou.
pokud dusime, tak v momente, kdy by byla minutka hotova maso podlejeme a nechame pod poklickou pekne mirne dusit alespon pul hodiny, lepe hodinu i vice.
pokud peceme, tak plati, ze radeji pri nizsi teplote a dele, aby bylo pekne mekke uvnitr a nespalilo se na povrchu.
máme keramický,hmmm, rendlík? a je skvělý. na nějaké delší dušení, karamelizování cibulky....luxus, vůbec se nic nepřipaluje. A když maso posypáváme moukou (teda my ho spíš tence obalujeme), tak do jí zamícháme sladkou papriku, je to super. A čím jsme starší, tím mám radši pečené maso.
ReplyDeletejuuu prvni komentar!
Deleteje bajecny ale sladke veci jako palacinka se mi v nem fakt neosvedcily, strasne se to prichytavalo.
hmmm pecene masicko... ja mam proste rada maso v jakekoli podobe :D
tak na palačinky miluju jednu obrovskou těžkou pánvici s puntíkama. jako fakt, nepřichytávají se a jsou s puntíčkama :-)
Delete