Wednesday, 21 November 2012

sladke ctverecky z listoveho testa

pect sladke bez vajec, masla a podobnych veci je mensi vyzvou. uchyluju se proto casto k nekonecnym variacim na listove testo. i tak si ale myslim, ze nektere vytvory jsou skutecne chutne a nepohrdnul by jimi ani clovek bez alergie :)

listove testo si dame na plech a v pravidelnych intervalech ho poklademe bud nastrouhanymi jablky nebo na drobno pokrajenym bananem (nebo jakymkoli jinym ovocem, ktere uzname za vhodne a nemame na nej alrgii :)). s ovocem nesetrime, lepsi vic nez min nebo bude vysledek suchy. pro predsatvu na jeden plech tak dva velke banany nebo tri vetsi jablka. testo nakrajime na ctverecky tak, aby uprostred kazdeho bylo ovoce. ja delam tak zhruba ctverce 5x5. male jsou uhledne, ale vetsi maji vic ovoce a jsou stavnatejsi. cele posypeme cukrem. bud muzeme pouzit mouckovy, ktery nam lepe zkaramelizuje a nebo pro krupavy efekt pouzijeme krystal. banan je hodne sladky sam o sobe, proto to u nej s tim cukrem neprezente :)

peceme v predehrate troube pri 225-250°C 15-20 minut. hlavne hezky zrpudka, aby testo vyskocilo a udelaly se nam listky :)

3 comments:

  1. lístkové těsto je nejlepší :-)
    ale v něm přece tuk je? ten ti nevadí? to je zvláštní

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak ted s gastritidou ho nejim, ale jinak ho muzu.spravne ma byt maslo, ale prave to moje oblibene z lidlu ma rostliny tuk. chutna dobre, neni prilis tucne (nektera jsou hrozne ale urcite jsou lidi, kterym to tak chutna) a hlavne mi nic nedela. jednou jsou zkusila jine a na nej jsem alergii mela...

      Delete
    2. aha, takhle. konkrétní značka:-) jo, my ho taky kupujeme. ještě nějaké mražené, ale to je asi na croissanty nebo co, ale je super

      Delete