kdyz jsem tak lezela v nemocnici a nemohla ani pit, natoz jist, tak mi pomahalo premyslet o tom, co bych ted chtela varit, kdybych byla zdrava.
syrove fondue
klasterni kolinko na pive a tymianu
kure a la kachna
bramborove mesicky pecene s cesnekem a salveji
brambory varene v mlece
kure po moldavsku s paprikovym kremem
kure na salveji s cervenou cockou a jogurtovym dresingem
rybizovy pie se snehem
polentove hranolky s tymianem
naan s kozim syrem
cockovy dahl
skvarky a potazmo skvarkove placky
dokonce jsem i vymyslela tri recepty. dvoje jednohubky a jeden dezert. jestli to bude k jidlu, to se uvidi, az se to vyzkousi :D
jednohubky c 1
bile pecivo
pomazanka z zerve, smetany a hrube nastrouhaneho cerneho pepre, trosku osolit
kornoutek z uzeneho lososa
nahore jeden dva cervene rybizky a snitecka kopru ci rerichy
jednohubky c 2
tmave pecivo
pomazanka ze strouhaneho cedaru, dijonske horcice a masla (popr majonezy??)
cerstva okurka
hoblinka parmezanu
dezert
susena svestka plnena mandli nalozana ve slivovici
zabaleno v lepkave ryzi tk, aby se utvorila kulicka
necha se vychladit a prelije rozpustenou cokoladou
podotykam, ze lepkava ryze je o dost jina nez jakakoli jina, dokonce i jinak chutna. pokud jste ji nejedli, tak si to asi ani nebudete umet predstavit. inspiraci mi byla cinska kuchyne.
kuře ala kachna, to je takový to, jak se kuře peče na kyselém zelí?
ReplyDeleteee, to se pres noc marinuje v cernem pivu. casem urcite dodam recept. je to skutcne vynikajici a neni to tak tucne...
Deletejá právě kachnu ani husu nejím. ale zní to dobře. my jsme onehdá dělali kuře na zelí. úplně primitivní, kysané zelí (ze sáčku nebo domácí) a na tom naporcovaný kuře. a myslím jednu cibuli a to kuře bylo lehce okořeněné a bylo to skvělé, mňam.
Deletenevim, mozna ze to kure na pivu by ti mohlo chutnat...
Deleteto kure na zeli uz jsem slysela, ale nezkouseli jsme to. co se k tomu nejlip hodi? bramborove knedliky? nebo radsi houskove?
my jsme to měli s vařeným bramborem a dobrý. Já bych řekla, že bramborový knedlík, ok, houskový nevím, ale já je moc nemusím celkově. Teda abych to shrnula, já bych k tomu vůbec nemusela mít přílohu, stačila by mi tak tuna toho upečenýho kyselýho zelí, ách. Ještě jsme se ségrou říkaly, že by bylo určitě dobrý dát na horu tenké plátky dobré anglické slaniny (protože třeba prsa jsu přece jenom sušší). A možná nakrájenou cibuli a česnek (protože pečený česnek je boží). No dělali jsme to jen jednou, tak to ještě musíme vyšperkovat.
ReplyDeletemyslim, ze se slaninou u kurete bys u nas moc neuspela :D my k nemu nedavame zadny tuk, ani olej, ani maslo. ty kurata jsou ted tak tucna, ze naopak jeste vyrezavam tuk z pod kuze... ale ja nejsem zvykla ani na maslo na brambory a tak podobne. mamka vari fakt lehce. taky ja s tim travenim tucne tezko snasim...
Deletetak my jsme měli prsa bez kůže. a slaninou myslím plaátek křupavé slaniny. no jsem zvědavá, jestli to vůbec někdy takhle uvaříme :-) dneska jsme se Šárkou pekla kuře s houbovou nádivkou a byla to fakt sranda :-)
Deleteaha, promin :) ja tak videla pect cele kure, tak jsem nejak automaticky predpokladala, ze jste to delali taky tak :)) a ta verze plavala v tuku i bez slaniny.
Deleteno tak já předpokládám, že až ho budeme chtít zase píct, tak si na nějakou slaninu ani nevzpomenu, protože budu strašně natěšená na to zelí a bude si vynucovat dva sáčky místo jednoho (fakt mi strašně chutnalo)
Delete:D jestli je to pecene zeli fakt tak dobre, tak to to budeme muset taky vyzkouset :)
ReplyDelete