žlutou a červenou papriku
chilli papričky
řapíkatý celer
6 šalotek
6 sltroužků česneku
2 dcl bílého vína
1 PL rajčatového protlaku
rajčata
sůl, pepř
mascarpone
pažitku
olivový olej, olej
čerstvý pepř
4 velké žluté a červené papriky rozkrájíme, vyčistíme a necháme péct v troubě na 200°C doměkka. Na olej si dáme 4 chilli papričky a necháme je rozehřát, aby nám vznikl "chilli olej". Poté přidáme řapíkatý celer, po 4 minutách 6 šalotek, 6 stroužků česneku a smažíme, dokud šalotka zesklovatí. Přidáme 2 dcl bílého vína a necháme odpařit alkohol. Pak přidáme plechovku rajského protlaku a 3 minuty smažíme. Přidáme rajčata (odstraníme jen zelenou část svrchu - "Bubák"), osolíme a opepříme. A nakonec přidáme upečenou papriku. Vaříme minimálně 35 minut!
Rozmixujeme a podle chuti propasírujeme (ale nemusíme). Na závěr servírujeme s nočky z mascarpone smíchanými s pažitkou. Zakápneme olivovým olejem a posypeme čerstvým kořením.
Těsto na quiche
200 g mouky - 1:1 hladká, polohrubá
100 g másla
1 vejce
muškátový oříšek
sůl
Vše smícháme a vypracujeme těsto.
Náplň do quiche
1)
červená cibule
kuřátka
žampiony
sójová omáčka
bílé víno
sůl, pepř
zakysaná smetana
eidam
vejce
niva
Orestujeme si červenou cibuli (nakrájenou na půlkolečka), přidáme houby, kuřátka a žampiony, zalijeme sojovkou, bílým vínem, zredukujeme, osolíme a opepříme. Směs nalijeme do zakysané smetany, nastrouhaného eidamu, vajec a nastrouhané nivy. Promícháme a dáme péct. Plníme do quiche a pečeme při 190°C asi 30 minut.
2)
červená cibule
bílé víno
pórek
sůl, pepř
zakysaná smetana
vejce
eidam
ementál
Orestujeme si červenou cibuli, zalijeme bílým vínem, přidáme pórek, opět zalijeme bílým vínem, podusíme a zredukujeme úplně do sucha. Osolíme a opepříme. Směs přidáme do zakysané smetany, vajec, eidamu a ementálu. Pečeme při 190°C 30 minut.
Rukolový salát s dýní
rukola
salát Lollo Rosso
fenykl
citronová šťáva
cukr
dýně
sůl, pepř
tymián
rozmarýn
česnek
olivový olej
vlašské ořechy
piniové oříšky
Připravíme si směs rukoly a salátu Lollo Rosso. Nakrájíme fenykl na tenké plátky a naložíme ho do citrónové šťávy s cukrem.
Vydlabeme dýni a nakrájíme ji na kostičky. Osolíme ji a opepříme. Dáme péct s tymiánem, rozmarýnem, česnekem a olivovým olejem na 180°C, dokud dýně nezměkne. Nakonec zkaramelizujeme vlašské ořechy a opražíme piniové oříšky.
Parmazánové chipsy
Nastrouháme si parmazán na plech s pečícím papírem, dáme do trouby a necháme rozpustit. Vyjmeme, necháme vychladnout a nalámeme na chipsy.
Saláz z fazolek se zálivkou
Příprava zálivky:
dijonské a hrubozrnná hořčice
česnek
olivový olej: vinný ocet 3:1
sůl, pepř
citrónová šťáva
Promícháme, vytvoříme zálivku, dochutíme solí pepřem a citronovou šťávou.
Příprava fazolek:
Fazolky si opečeme na másle, osolíme a opepříme.
Všechny elementy smícháme dohromady a navrch salátu nadrobíme brynzu. Do salátu se výborně hodí na kostky nakrájená hruška.
Čokoládové čajové pečivo¨
200 g mouky - 1:1 hladká, polohrubá
100 g másla
1 vejce + 1 žloutek
100 g cukru krystal
2 vanilkové cukry
citronová kůra
chilli (koření)
70 g kakaa
perníkové koření
Vypracujeme si těsto. Vyválíme si ho vytvoříme z něj kuličky, do kterých uděláme prstem důlek a naplníme marmeládou. Na vrch posypeme mandlové lupínky. Pečeme na 190°C asi 25 minut.
Zázvorové sušenky s pistáciovým krémem
300 g mouky - 1:1 hladká, polohrubá
1 vejce + 1 žloutek
vanilkový lusk
100 g cukru
2 vanilkové cukry
citronová kůra
čerstvý zázvor
100 g másla
perníkové koření
Vše smícháme a vypracujeme těsto, které vyválíme. Vykrájíme z něj sušenky, potřeme je žloutkem a pečeme na 190°C asi 30 minut.
Pistáciový krém na zázvorové sušenky
pistácie
arašídové máslo
máslo
cukr
Pistácie umeleme a smícháme s burákovým a normálním máslem a cukrem.
Domácí müsli tyčinky
kešu ořechy
lískové ořechy
vlašské ořechy
ovesné vločky
rozinky
sušené fíky
sušené datle
sušené brusinky
med
čokoláda
V troubě nasucho opečeme kešu ořechy, lískové oříšky a vlašské ořechy. Potom nasucho opražíme vločky a smícháme s rozdrcenými opečenými ořechy. Přidáme rozinky, sušené fíky, datle, brusinky a zalijeme medem. Vzniklou směs natřeme na pečící papír a dáme sušit do trouby. Poté vykrájíme tyčinky, spodek můžeme namočit do čokolády.
Slané špenátovo-česnekové palačinky
Z mouky, mléka, vejce, soli, pepře a utřeného česneku uděláme hladké palačinkové těsto. Do něj přidáme vychladlé blanšírované listy baby špenátu, který vyždímáme a nasekáme na malé kousky. Palačinky smažíme na olivovém oleji. Podáváme k rukolovému salátu s dýní.
http://poklicka.nova.cz/clanek/masterchef/bezmasa-kouzla-modreho-tymu.html
1)
červená cibule
kuřátka
žampiony
sójová omáčka
bílé víno
sůl, pepř
zakysaná smetana
eidam
vejce
niva
Orestujeme si červenou cibuli (nakrájenou na půlkolečka), přidáme houby, kuřátka a žampiony, zalijeme sojovkou, bílým vínem, zredukujeme, osolíme a opepříme. Směs nalijeme do zakysané smetany, nastrouhaného eidamu, vajec a nastrouhané nivy. Promícháme a dáme péct. Plníme do quiche a pečeme při 190°C asi 30 minut.
2)
červená cibule
bílé víno
pórek
sůl, pepř
zakysaná smetana
vejce
eidam
ementál
Orestujeme si červenou cibuli, zalijeme bílým vínem, přidáme pórek, opět zalijeme bílým vínem, podusíme a zredukujeme úplně do sucha. Osolíme a opepříme. Směs přidáme do zakysané smetany, vajec, eidamu a ementálu. Pečeme při 190°C 30 minut.
Rukolový salát s dýní
rukola
salát Lollo Rosso
fenykl
citronová šťáva
cukr
dýně
sůl, pepř
tymián
rozmarýn
česnek
olivový olej
vlašské ořechy
piniové oříšky
Připravíme si směs rukoly a salátu Lollo Rosso. Nakrájíme fenykl na tenké plátky a naložíme ho do citrónové šťávy s cukrem.
Vydlabeme dýni a nakrájíme ji na kostičky. Osolíme ji a opepříme. Dáme péct s tymiánem, rozmarýnem, česnekem a olivovým olejem na 180°C, dokud dýně nezměkne. Nakonec zkaramelizujeme vlašské ořechy a opražíme piniové oříšky.
Parmazánové chipsy
Nastrouháme si parmazán na plech s pečícím papírem, dáme do trouby a necháme rozpustit. Vyjmeme, necháme vychladnout a nalámeme na chipsy.
Saláz z fazolek se zálivkou
Příprava zálivky:
dijonské a hrubozrnná hořčice
česnek
olivový olej: vinný ocet 3:1
sůl, pepř
citrónová šťáva
Promícháme, vytvoříme zálivku, dochutíme solí pepřem a citronovou šťávou.
Příprava fazolek:
Fazolky si opečeme na másle, osolíme a opepříme.
Všechny elementy smícháme dohromady a navrch salátu nadrobíme brynzu. Do salátu se výborně hodí na kostky nakrájená hruška.
Čokoládové čajové pečivo¨
200 g mouky - 1:1 hladká, polohrubá
100 g másla
1 vejce + 1 žloutek
100 g cukru krystal
2 vanilkové cukry
citronová kůra
chilli (koření)
70 g kakaa
perníkové koření
Vypracujeme si těsto. Vyválíme si ho vytvoříme z něj kuličky, do kterých uděláme prstem důlek a naplníme marmeládou. Na vrch posypeme mandlové lupínky. Pečeme na 190°C asi 25 minut.
Zázvorové sušenky s pistáciovým krémem
300 g mouky - 1:1 hladká, polohrubá
1 vejce + 1 žloutek
vanilkový lusk
100 g cukru
2 vanilkové cukry
citronová kůra
čerstvý zázvor
100 g másla
perníkové koření
Vše smícháme a vypracujeme těsto, které vyválíme. Vykrájíme z něj sušenky, potřeme je žloutkem a pečeme na 190°C asi 30 minut.
Pistáciový krém na zázvorové sušenky
pistácie
arašídové máslo
máslo
cukr
Pistácie umeleme a smícháme s burákovým a normálním máslem a cukrem.
Domácí müsli tyčinky
kešu ořechy
lískové ořechy
vlašské ořechy
ovesné vločky
rozinky
sušené fíky
sušené datle
sušené brusinky
med
čokoláda
V troubě nasucho opečeme kešu ořechy, lískové oříšky a vlašské ořechy. Potom nasucho opražíme vločky a smícháme s rozdrcenými opečenými ořechy. Přidáme rozinky, sušené fíky, datle, brusinky a zalijeme medem. Vzniklou směs natřeme na pečící papír a dáme sušit do trouby. Poté vykrájíme tyčinky, spodek můžeme namočit do čokolády.
Slané špenátovo-česnekové palačinky
Z mouky, mléka, vejce, soli, pepře a utřeného česneku uděláme hladké palačinkové těsto. Do něj přidáme vychladlé blanšírované listy baby špenátu, který vyždímáme a nasekáme na malé kousky. Palačinky smažíme na olivovém oleji. Podáváme k rukolovému salátu s dýní.
http://poklicka.nova.cz/clanek/masterchef/bezmasa-kouzla-modreho-tymu.html
No comments:
Post a Comment