Tuesday, 27 November 2012

Masterchef: francouzske menu

zjistila jsem, ze nova zacala davat nektere recepty z masterchefa na stranky, tak jsem si rekla, ze neuskodi si je sem pro inspiraci dat. a protoze netusim, jak tam dlouho zustanou tak je radsi kopiruju cele :)) jo a ty preklepy apod jsou puvodni, neopravovala jsem je.


Pečená kachní prsa s glazúrou z citrusových plodů a javorovým sirupem na pyré z batatů se špenátovou postýlkou.

Brambory uvaříme, přidáme maslo, vinný ocet, sůl a muškátový květ.

Garníž: kandovaná kůra limetky a citrónů

Glazura: opečeme šalotku na másle, přidáme citrón, limetku a kůru z pomerančů, jeden baby ananas, javorový sirup, vinný ocet, sůl, muškátový květ, lístky šalvěje.
Celé necháme pasírovat a přídáme zhruba ¼ rozpuštěného másla.

Špenátová postýlka:
Špenát, máslo, sůl, česnek, koření
Špenát si orestujeme na másle, přidáme trošku česneku, sůl a koření.

Kachna:
Prsům nařežeme kůži, osolíme, okořeníme a prudce ogrilujeme ze strany kůže přibližně 5 minut dozlatova. Poté spodek potřeme už připravenou glazurou z citrusových plodů a dáme do trouby kůží směrem nahoru asi na 4 minuty na 210 °C. Nakonec necháme odležet přibližně 5 minut a nepřikrýváme.


Čokoládová pěna z bílé čokolády
Čokoládová pěna z tmavé čokolády s chilli


Bílá čokoláda
Vanilkový lusk, amaretto, šlehačka, žloutek

Tmavá čokoláda
Tmavá čokoláda, šlehačka, žloutek, chilli

Připravíme si vodní lázeň, ve které roztopíme čokoládu. Stejným způsobem si ve vodní lázni vyšleháme také žloutek. Přidáme šľehačku, ingrediencie smícháme dohromady a případně to můžeme podle chuti dosladit trochou cukru.

Máslový chips

Ingredience: 100 g bílku, 100 g cukru, 100 g másla, 100 g hladké mouky
Bílky vyšleháme, přidáme máslo a pomalu zašleháme mouku. Směs si natřeme natenko na papír na pečení a dáme sušit do trouby. Nakonec nakrájíme podle fantazie (trojuhelníky, kostky apod.)

Maracujová omáčka
Redukovaná maracuja amarettom a cukrem jako dekoraci.

Posekaný karamel s ořechy
Ve vodě rozpustíme cukr, vylejeme na papír na pečení, na kterém jsou posekané oříšky a necháme ztvrdnout. Poté karamel rozlámeme a dáme do „cuttera“. Nakonec karamelem dekorujeme dezert.


http://poklicka.nova.cz/clanek/masterchef/cerveny-tym-francouzska-kuchyne.html

No comments:

Post a Comment